Kort om os

Spændstig Musik er et samlingspunkt for en flok fritidsmusikere, der manglede et sted at samle deres mange kreationer. Med nutidens teknologi er det blevet næsten fornærmende let at indspille relativt vellydende plader på hjemmecomputeren — som vel at mærke ikke nødvendigvis kan spilles lørdag aften på et københavnsk diskotek — og det er præcis hvad vi gør.

Eftersom vi ikke er bundet af nogle pladekontrakter eller andre forpligtende instanser er vi totalt fritstillet overfor at arbejde sammen, for os selv, eller på kryds og tværs. Vores forskellige projekter er udtryk for en broget musiksmag, der spænder vidt over alskens rock, metal og punk til elektroniske kærlighedsforhold til både pop, hip-hop, industrial og sågar Commodore 64-lyde.

Vi bruger ingen penge på at indspille; derfor tager vi ikke penge for at folk skal høre vores musik. Vi er til gengæld også store tilhængere af gamle konventioner som “musikalbums” og “konceptuelle værker”, og derfor er vi også meget glade for at samle vores indspilninger i større sammenhæng. Derfor er Spændstig Musik ikke bare en mini-Myspace-klon, hvor hver enkelt sang er en selvstændig enhed. Vi laver albums.

Alle vores albums (næsten) er fuldt ID3-taggede med imbedded cover-art — hvilket kort sagt betyder, at din iPod vil elske vores albums. På undersiderne findes der også cover-art i printervenlige størrelser, så man kan brænde sangene ud på CD-R, printe cover-artworket ud og have vores musik stående på hylden ved siden af det mere etablerede selskab.

Vores musik er som sagt gratis at downloade, nyde og give til andre, og tilmed må man også godt bruge vores musik til andre ikke-kommercielle formål, såsom soundtrack i jeres Youtube-film, på playlisten til jeres havefest*) eller i remixes eller nye kompositioner. Vi er dog ikke helt så blåøjede at vi ikke ved, at denne generøsitet selvfølgelig kan misbruges, og derfor har vi taget forbehold via en såkaldt Creative Commons-licens. Det vil sige, at musikken er jeres til at gøre med hvad end I vil — så længe I ikke driver plat på den.

*) Hvis sådan en havefest nogensinde findes, så vil vi gerne inviteres!