Sange Lige Fra Hjertet

Sange Lige Fra Hjertet er fire teenagedrenges første forsøg på at indspille en plade, uden nogen som helst erfaring eller større viden om hvordan man bærer sig ad med det. Efter at have spillet sammen i nogen tid og optaget nogle ildelydende demoer i øvelokalet blev beslutningen hurtigt taget om, at Kurven skulle da have en CD, de kunne vise rundt til folk.

I stedet for at lave en beskeden EP med de få numre, gruppen havde på dette tidspunkt, blev det i stedet besluttet at indspille et fuld-længde album og simpelthen inddrage alt musikalsk materiale, gruppen havde lavet til dato. Selve indspilningen, som foregik gennem det gratis program CoolEdit, begyndte i et musiklokale på Falster, hvor trommerne blev indspillet uden click-track. Den efterfølgende instrumentation blev indspillet hjemme hos bandmedlemmerne – hvor specielt vokalindspilningen, med Arnt i bar overkrop syngende “Du er for ung til at ha’ g-streng på” med en pop-filter bestående af en tøjbøjle beklædt med en nylonstrømpe, står krystalklart i hukommelsen.

Trackliste

 1. Introtre
 2. Blommevisen
 3. Du er for ung (til at ha’ g-streng på)
 4. Mads
 5. Noget Med Nitter
 6. Jeg Er Træt
 7. Lille Stakkel
 8. Oh, Vomitus!
 9. Pernille
 10. Erling
 11. Hangover Jam
 12. En Sidste Svingom

Download album

» Klik her for at downloade Sange Lige Fra Hjertet (zip)

Remastered udgave

I 2004 forsøgte Alge at remaster de gamle spor til pladen og give lydbilledet lidt mere oomph. Lyden er blevet komprimeret og er blevet væsentligt højere end originalen, der ikke var mastered og var indspillet ret lavt. Der er dog ikke blevet pillet ved selve optagelserne; kun masteringen.

» Klik her for at downloade Sange Lige Fra Hjertet – Remastered (zip)

Cover

Coveret til dette album var et stock-shot fra Google kaldet Easter Is Cancelled, med “Under Kurven” skrevet i stencil og “Sange Lige Fra Hjertet” skrevet med romantisk håndskrift (med hjerter over i’erne og j’ene). Coveret findes desværre ikke længere i høj kvalitet, men det er også godt det samme, for vi har alligevel ikke rettigheder til billedet.

Album credits

Produceret og mixet af Troels Pleimert.
Tekst og musik af Under Kurven.

Thomas Arnt Jensen: vokal, akustisk guitar på “G-streng” og “Pernille”
Allan Sjølin: lead guitar
Rasmus Lund-Hansen: bas
Troels Pleimert: trommer, sampling, keyboards