Cliché

Cliché (2004)

Cliché (2004)

“Cliché – An Idiot’s Guide on How Not to Make Music” var det første rigtige Alchemy-album. Tidligere havde han lavet to samlinger af instrumental tracker-musik, som lød mere eller mindre som soundtracket til et dårligt Amiga-spil. “Cliché” var første forsøg på at lave egentlige sange med vokal, der samtidig også var langt mere guitar-drevne.

Det er muligvis den mest voldsomme plade, rent sonisk, som Alchemy har lagt navn til. Alle numrene er sovset ind i en særdeles overforvrænget guitar, der leder tankerne hen på Sonic Mayhem. Selv om pladen stadig er overvejende instrumental introducerede den dog en særdeles raspende, voldsomt forvrænget hviske-vokal på sine to vokal-bårne numre, som langt hen ad vejen var inspireret af Wumpscut.

Pladen blev originalt lavet i 2004 og udgaven dengang indeholdte kun de første fire numre. Der blev dog indspillet en del flere tracks til pladen, som i 2008 blev gravet frem i anledningen af Spændstig Musik’s første webside, og genudgivet med tre ekstranumre.

Lydeksempel

Hør “Sink Into the Wall”.

Trackliste

  1. Sink Into the Wall
  2. Genocidal
  3. Sell Your Soul
  4. Cataclysmic March
  5. Fake
  6. Computer Game Music #557 (2004 Version)
  7. I Don’t Need It Anymore

Download

» Klik her for at downloade Cliché (zip format)

Cover


Album credits

Alle sange skrevet og produceret af Troels Pleimert.
Vokal, keyboards og programmering af Troels Pleimert.