Nogle gange må Spotify også godt få lidt kærlighed

Nu er det ikke fordi, vi er en reklame-filial for Spotify, men for dem af os, der ikke er frådende bitre over streaming-giganten – hej, label-boss ;) – er det her en pænt stor nyhed.

Efter længere tids tovtrækkeri, har Pink Floyd besluttet sig for at lægge hele deres bagkatalog på Spotify. Vel og mærke både for betalende brugere, og for folk, der har en højere tolerance overfor reklamer end undertegnede.

Pink Floyd har alle dage været notoriske forkæmpere for albummet som medie, og som helhed. De fortjener et stort klap for skulderen for at have kæmpet så brav en kamp. De slæbte endda iTunes i retten for nogle år tilbage, for at forhindre salg af enkeltnumre fra deres albums. Nu er bøtten så vendt, og der er efterhånden ret så få kunstnere i samme sværvægtsklasse, hvis musik ikke er at finde på Spotify eller lignende tjenester.

Man kan selvfølgelig være pessimistisk og se dette som endnu en skovlfuld jord på albummets grav, men jeg vil nu (for en gangs skyld) være lidt mere positiv. Jovist, streaming-tjenesterne har da deres fejl og mangler, men i takt med, at musikudvalget udvides, er kvalitetsbevidstheden også så småt ved at gøre sit indtog på streaming-scenen. Mest notorisk er WiMP i gang med at teste streaming af FLAC i disse dage, og det skulle ikke undre mig om andre tjenester får lyst til, eller decideret brug for, at følge trop. Og hvis du har Spotify, så prøv lige at klikke dig ind på et tilfældigt Pink Floyd-album. De har sgu skræddersyet baggrundsgrafik til hvert enkelt af dem. Det er da ikke ligeså spektakulært som 12″ albumgrafik, men der er da kælet lidt mere for detaljen end normalt.

Så i min optik kommer Pink Floyds indtræden i streaming-verdenen næppe til at betyde døden for deres albums. Dark Side Of The Moon lyder stadig bedst på vinyl. Færdig basta. Derimod er der nu en ny generation, der kan få lov til at synge med på mere end “All in all, it’s just another brick in the wall”, uden at skulle vende vrangen ud på pengepungen, eller uberettiget føle sig som kriminelle.

Og endelig må man ikke glemme, at det jo er en sand guldgrube af fandens gode albums og sange, som alle nu kan få lov til at lytte til gratis. Spotify eller ej – grundessensen må da siges at være ganske spændstig!

// Frederik

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s