Morrissey og hans weltschmerz lever i fortiden

Morrissey er kendt for at være en kritisk herre, for at sige det mildt. Denne gang falder hammeren over pladeselskaberne som, udtrykt af produceren Tony Visconti, “vil have et stykke af alt.” Det lyder jo ganske genkendeligt.

Til gengæld belyser interviewet om Morrisseys beklagelser også et ofte overset problem: kunstnere kan være ligeså oldnordiske dinosaurer som de store pladeselskaber. Er man vant til at have langtungede jakkesæt vimsende i røven på én, kommer det muligvis som et kulturchok at have total kontrol over musik, PR, indtjening (eller mangel på samme), osv. Især hvis man alligevel nærmer sig pensionsalderen og sad på den forkerte side dengang der blev skreget at “home taping is killing music!”

Fra Spændstig skal der lyde et “bedre sent end aldrig.” Uden at dette indlæg skal udvikle sig til en række floskler, lever vi altså i en tidsalder hvor stort set alle har adgang til alt hvad hjertet kan begære af værktøjer til musikproduktion og -distribution. Det kan ganske givet være sjovt nok at leve det fede liv med bind for øjnene, men kom nu ud i lyset, ikke? Dér hvor det handler om kunst frem for profit, og dér hvor du bliver mødt med ægte interesse fra dine fans, frem for gribbenes interesse i dit checkhæfte.

Jo, det gælder også dig, Morrissey…

// +Frederik Olsen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s